Leiders van de toekomst

8 essentiële stappen

Aanbevelingen

De economische, (geo)politieke en sociale ontwikkelingen van de afgelopen jaren vragen om aanpassingen, juist ook in leiderschapsstijl. Cruciaal daarbij is het je realiseren in welke context je opereert, het gehele veld te overzien, het vinden van het inspirerend perspectief en dat te combineren met dienstbaar leiderschap aan de organisatie en samenleving.
Driedimensionaal leiderschap, zoals Michael Jongeneel en Guido van de Wiel dat in 8 stappen in dit boek uitleggen.

Feike Sijbesma, CEO Koninklijke DSM

Ik deel ten volste de overtuiging dat van leiders in de toekomst andere kwaliteiten gevraagd worden. De maatschappij en onderliggend ook de mentaliteit van mensen verandert. Er is steeds meer behoefte aan diepgang en zingeving. Michael Jongeneel en Guido van de Wiel beschrijven bijzonder helder de richting van deze veranderingen en laten zien wat deze transitie van leiders vraagt. Met name de openheid en kwetsbaarheid in de voorbeelden van dit visionaire boek hebben mij erg geraakt.

Anita te Water, partner/owner Ebbinge & Company

Een verrassend en inspirerend boek waarin Michael Jongeneel en Guido van de Wiel een grensverleggend concept voor leiderschap introduceren. Zij verbinden het zakelijke met het persoonlijke en raken zo de dieper liggende bron waaruit de principes van people-planet-profit voortkomen. Een absolute aanrader voor iedereen die wil blijven werken aan verdere persoonlijke ontwikkeling om als leider verschil te kunnen maken voor onze toekomst.

Prof.dr. Herman Wijffels,
Hoogleraar ‘Duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht
en verbonden aan het Utrecht Sustainability Institute

Ik ben bijzonder onder de indruk van de persoonlijke inzichten van Michael Jongeneel en Guido van de Wiel. Het revolutionaire concept van iederliefde is een bouwsteen waarop toekomstig leiderschap gebaseerd zal zijn. 8 essentiële stappen voor leiders van de toekomst is geschreven vanuit de Nederlandse praktijk maar is universeel van toepassing op elke cultuur en omgeving. De uitgebreide, niet-gefingeerde case behandelt een belangrijke keuze die leerzaam is voor elke senior manager, ongeacht sector en rol. Michael combineert daarbij relevante praktische keuzes met diepe filosofische inzichten en opmerkelijk persoonlijke toelichtingen; erg knap.

René Steenvoorden, CIO Rabobank

Nadat ik de samenvatting doorgenomen had, smaakte het naar meer. Het is een bijzonder boek om te lezen. Enerzijds zijn diverse paragrafen herkenbaar als ik reflecteer op wat ik zelf nastreef, anderzijds zetten Michael en Guido ons lezers aan om flink uit hun comfortzone te treden. Dit is een uitdagend boek dat het lezen zeker waard is!

Theodor Kockelkoren, Board member of Autoriteit Financiële Markten (AFM)

Veel managementboeken richten zich op ‘doing things right’, op efficiëntie en effectiviteit. Dit boek gaat over ‘doing the right thing’ als leider. Het is Michael en Guido hierbij bijzonder goed gelukt de lezer aan te zetten tot zelfreflectie, op een heel persoonlijke manier. Iedereen die de auteur goed kent, zal direct zien dat het boek is geworden zoals hijzelf: vernieuwend, authentiek, openhartig en zelfkritisch. Dat maakt dit boek even boeiend als geloofwaardig.

Remco Boerefijn, General Manager Hans Anders Nederland

Michael Jongeneel en Guido van de Wiel maken duidelijk wat het belang is van de vraag of leiders zich in hun keuzes laten leiden door angst of door liefde, in de zakenwereld ook wel eens ‘verbinding’ genoemd. Door verbindingen te leggen, bouwen we vertrouwen in elkaar, en versterken we onze collectieve effectiviteit en snelheid van leren en handelen. Tijdens mijn jaren als externe auditor bij Michael heb ik vele uren met hem mogen sparren. Ons contact kenmerkte zich door verbinding en integriteit, waardoor het mogelijk was om al mijn bevindingen optimaal te kunnen delen, met ook nog eens veel plezier. Dit boek is een reflectie van hoe ik Michael heb mogen ervaren, dank!

Peter Kornelisse, director KPMG EDP Auditors (1990-2014), Chief Security Auditor Booking.com (2014-heden)

Veel mensen praten over de noodzaak van nieuw leiderschap, maar maken het ‘hoe’ weinig concreet. Michael Jongeneel en Guido van de Wiel zijn erin geslaagd om een verhelderend boek te schrijven met praktijkvoorbeelden uit een bedrijfscontext en duidelijke oefeningen voor de lezer. Een prachtige mix van ‘hoofd’ en ‘hart & ziel’. Een aanrader voor iedereen die vindt dat praten over nieuw leiderschap niet voldoende is, maar hiermee in de praktijk aan de slag wil gaan. Dit is wat de wereld nodig heeft.

Stefaan Rodts, Director of staff and professional development McKinsey & Company

Lees ook de auteurstoelichting

Lancering