Leiders van de toekomst

8 essentiële stappen

Ebbinge, 18 november

Op 18 november organiseerde Ebbinge, in het kader van de publicatie van dit boek, het event ‘Leiderschap in tijden van ontwrichtende vernieuwing’. Nadat Michael zijn verhaal had gepresenteerd, werd hij geïnterviewd door Jeroen Smit

Jeroen Smit Jeroen Smit was na zijn studie Bedrijfskunde een paar jaar organisatie-adviseur. Totdat hij er achter kwam dat hij vooral een onderzoeker-journalist is. Hij werkte bij Het Financieele Dagblad, het Algemeen Dagblad en FEM Business. In 2008 publiceerde hij de management bestseller De Prooi, een reconstructie van wat er mis is gegaan bij ABN AMRO. Momenteel is Jeroen hoogleraar Journalistiek aan de RUG. Op zijn eigen scherpe, prikkelende en humoristische wijze is hij deze dag de moderator.
Margriet Sitskoorn Margriet Sitskoorn is als hoogleraar klinische neuropsychologie verbonden aan de Universiteit van Tilburg. Haar onderzoek richt zich op de relatie tussen hersenen en gedrag. Margriet treedt veelvuldig op als spreker en is regelmatig te gast bij tv-programma’s. Zij publiceerde een aantal boeken waaronder ‘Het maakbare brein’. Margriet gaat tijdens haar lezing in op hoe we door onze omgeving en gedrag zelf onze hersenen kunnen vormen en zo beter kunnen functioneren als leider.
Theo Huibers Theo Huibers is managing partner bij adviesbureau Thaesis en begeleidt bestuurders en managers op het gebied van strategie, media, innovatie en organisatie in snel veranderende omgevingen. Theo is hoogleraar aan de Universteit Twente. Hij publiceerde diverse boeken en artikelen en bekleedt meerdere commissariaten. Disruptieve innovaties en de impact voor organisaties en specifiek voor leiderschap staan centraal in de lezing van Theo Huibers.
Michael Jongeneel Na een carrière bij o.a. McKinsey, werd Michael op 33-jarige leeftijd lid van de Directie van Triodos Bank als COO. Hij is sinds 2012 algemeen directeur van Triodos Investment Management. Daarnaast is Michael lid van de raad van toezicht van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis en is hij commissaris bij Sustainalytics. In zijn kersverse boek laat Michael aan de hand van acht concrete stappen zien uit welke ‘bron’ leiders van de toekomst zullen putten om optimale beslissingen te nemen en win-win-win-situaties te creëren.

Lancering