Leiders van de toekomst

8 essentiële stappen

Alle aanbevelingen

De economische, (geo)politieke en sociale ontwikkelingen van de afgelopen jaren vragen om aanpassingen, juist ook in leiderschapsstijl. Cruciaal daarbij is het je realiseren in welke context je opereert, het gehele veld te overzien, het vinden van het inspirerend perspectief en dat te combineren met dienstbaar leiderschap aan de organisatie en samenleving.
Driedimensionaal leiderschap, zoals Michael Jongeneel en Guido van de Wiel dat in 8 stappen in dit boek uitleggen.

Feike Sijbesma, CEO Koninklijke DSM

Mainstream thought leaders have failed to offer useful remedies for the profound ecological, social, and spiritual crises of our time. We need a shift from ego-system awareness (thinking in silos) to eco-system awareness (thinking from the living whole). This book reconnects business and personal life through the one source that underlies all great work and all great human relationships: love. Love, or jederliebe, is essentially the capacity to help others and yourself to realize their and your highest potential. Michael’s personal story and concrete examples in this book make this concept accessible and practical for everyone who wants to explore this path.

Otto Scharmer, Senior lecturer aan MIT en auteur van Theory U

Terugwinnen van vertrouwen vraagt vooral om ander gedrag. Daar ligt een belangrijke leiderschapsopgave. Voorbij het eigen belang, naar ieders belang. Dit boek introduceert het hartverwarmende begrip ‘iederliefde’. Pas als de leider zichzelf en zijn omgeving ten diepste kent en liefheeft, ziet hij/zij een schat aan kansen en mogelijkheden die hem/haar en ons verrijken. Ik denk dat dit boek ons kan helpen om tot de gedragsveranderingen te komen die van belang zijn om het vertrouwen echt terug te winnen.

Else Bos, CEO PGGM

Ik deel ten volste de overtuiging dat van leiders in de toekomst andere kwaliteiten gevraagd worden. De maatschappij en onderliggend ook de mentaliteit van mensen verandert. Er is steeds meer behoefte aan diepgang en zingeving. Michael Jongeneel en Guido van de Wiel beschrijven bijzonder helder de richting van deze veranderingen en laten zien wat deze transitie van leiders vraagt. Met name de openheid en kwetsbaarheid in de voorbeelden van dit visionaire boek hebben mij erg geraakt.

Anita te Water, partner/owner Ebbinge & Company

Een verrassend en inspirerend boek waarin Michael Jongeneel en Guido van de Wiel een grensverleggend concept voor leiderschap introduceren. Zij verbinden het zakelijke met het persoonlijke en raken zo de dieper liggende bron waaruit de principes van people-planet-profit voortkomen. Een absolute aanrader voor iedereen die wil blijven werken aan verdere persoonlijke ontwikkeling om als leider verschil te kunnen maken voor onze toekomst.

Prof.dr. Herman Wijffels,
Hoogleraar ‘Duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht
en verbonden aan het Utrecht Sustainability Institute

Met de introductie van het begrip ‘iederliefde’ als kernbron voor de leiders van de toekomst wordt in dit boek een krachtig nieuw inzicht toegevoegd aan de literatuur over leiderschap.
Daaraan vooraf gaat een korte maar overtuigende analyse van de noodzaak van en de behoefte aan nieuw leiderschap met het oog voor het totaal.
Leiders die bij het maken van keuzes uit iederliefde putten, zullen eerder worden gevolgd en succesvol zijn, zelfs als hun beslissingen voor sommigen een negatieve impact hebben. Met een verbindende rol uit iederliefde, waarbij niet langer alleen het eigen belang van de leider en zijn of haar organisatie als enige richtsnoer voorop staat, kan een nieuwe vitaliteit en nieuw vertrouwen worden opgebouwd waar deze wereld in crisis zoveel behoefte aan heeft. De openhartige beschrijving van Michaels persoonlijke reis is een overtuigend voorbeeld van de invulling van dit essentiële nieuwe leiderschap.

Philippe Creijghton, (voormalig managing) partner Houthoff Buruma

Ik ben bijzonder onder de indruk van de persoonlijke inzichten van Michael Jongeneel en Guido van de Wiel. Het revolutionaire concept van iederliefde is een bouwsteen waarop toekomstig leiderschap gebaseerd zal zijn. 8 essentiële stappen voor leiders van de toekomst is geschreven vanuit de Nederlandse praktijk maar is universeel van toepassing op elke cultuur en omgeving. De uitgebreide, niet-gefingeerde case behandelt een belangrijke keuze die leerzaam is voor elke senior manager, ongeacht sector en rol. Michael combineert daarbij relevante praktische keuzes met diepe filosofische inzichten en opmerkelijk persoonlijke toelichtingen; erg knap.

René Steenvoorden, CIO Rabobank

Ruim dertig jaar na het verschijnen van de bestseller In Search of Excellence van Peters & Waterman, verschijnt dit boek van Michael Jongeneel (geassisteerd door Guido van de Wiel), met 8 stappen gericht op excellent leiderschap. Ook dit boek heeft alle mogelijkheden in zich om op het gebied van leiderschap een absolute bestseller te worden. De grote waarde van dit boek ligt in de praktische suggesties voor authentiek leiderschap en voor persoonlijke verdieping. Michael heeft daarbij zijn leiderschapslessen ontwikkeld in het bedrijfsleven én door actieve deelname aan wilderness trails. Dat maakt zijn boek een bron van nieuwe inspiratie voor de leiders van de toekomst!

Fons Driessen, oud bestuursvoorzitter Wavin, executive coach voor CEO’s en facilitator bij de Foundation for Natural Leadership

Michael Jongeneel en Guido van de Wiel hebben een dapper en inspirerend boek geschreven, dat ik in één ruk heb uitgelezen. ‘Iederliefde’ is niet alleen een nieuw woord in de Nederlandse taal, maar ook een aantrekkelijk perspectief voor leiders, hun medewerkers en collega’s, klanten en andere stakeholders die allen profiteren van de win-win-win. Michael neemt de lezer mee op zijn persoonlijke reis als leider en spaart zichzelf daarbij niet.

Pieter Ligthart, Managing Director Russell Reynolds Associates

Nadat ik de samenvatting doorgenomen had, smaakte het naar meer. Het is een bijzonder boek om te lezen. Enerzijds zijn diverse paragrafen herkenbaar als ik reflecteer op wat ik zelf nastreef, anderzijds zetten Michael en Guido ons lezers aan om flink uit hun comfortzone te treden. Dit is een uitdagend boek dat het lezen zeker waard is!

Theodor Kockelkoren, Board member of Autoriteit Financiële Markten (AFM)

Veel managementboeken richten zich op ‘doing things right’, op efficiëntie en effectiviteit. Dit boek gaat over ‘doing the right thing’ als leider. Het is Michael en Guido hierbij bijzonder goed gelukt de lezer aan te zetten tot zelfreflectie, op een heel persoonlijke manier. Iedereen die de auteur goed kent, zal direct zien dat het boek is geworden zoals hijzelf: vernieuwend, authentiek, openhartig en zelfkritisch. Dat maakt dit boek even boeiend als geloofwaardig.

Remco Boerefijn, General Manager Hans Anders Nederland

Michael Jongeneel en Guido van de Wiel maken duidelijk wat het belang is van de vraag of leiders zich in hun keuzes laten leiden door angst of door liefde, in de zakenwereld ook wel eens ‘verbinding’ genoemd. Door verbindingen te leggen, bouwen we vertrouwen in elkaar, en versterken we onze collectieve effectiviteit en snelheid van leren en handelen. Tijdens mijn jaren als externe auditor bij Michael heb ik vele uren met hem mogen sparren. Ons contact kenmerkte zich door verbinding en integriteit, waardoor het mogelijk was om al mijn bevindingen optimaal te kunnen delen, met ook nog eens veel plezier. Dit boek is een reflectie van hoe ik Michael heb mogen ervaren, dank!

Peter Kornelisse, director KPMG EDP Auditors (1990-2014), Chief Security Auditor Booking.com (2014-heden)

Veel mensen praten over de noodzaak van nieuw leiderschap, maar maken het ‘hoe’ weinig concreet. Michael Jongeneel en Guido van de Wiel zijn erin geslaagd om een verhelderend boek te schrijven met praktijkvoorbeelden uit een bedrijfscontext en duidelijke oefeningen voor de lezer. Een prachtige mix van ‘hoofd’ en ‘hart & ziel’. Een aanrader voor iedereen die vindt dat praten over nieuw leiderschap niet voldoende is, maar hiermee in de praktijk aan de slag wil gaan. Dit is wat de wereld nodig heeft.

Stefaan Rodts, Director of staff and professional development McKinsey & Company

Lancering